Per començar la M

MPer començar la M. La del meu cognom, la del Festival Most i del MerCat, el restaurant, i llàstima que no sigui la M de Recaredo. També pot ser la de m….. de documental que ens van passar a la millor visita guiada a unes caves de la meva curta història penedesenca. Ja se sap… una de freda i una de calenta. I quan parlo de documentals m’escalfo i més si porten més lletra del compte.

New wine from France és el nom de l’engendro que ens va oferir el Most a can Recaredo. Ben bé no vam saber si era un audiovisual o una arma de destrucció massiva destinada a fer-nos cremar les neurones a ritme de subtítols rapidets. La directora del documental era anglesa, per tant va decidir que la seva obra tindria ànima anglesa tot i que fins i tot les puces que hi sortien parlaven en francès. I esclar, tot s’havia de subtitular a la llengua d’en Bush fill. Però tothom sap que si mires un documental en francès i  llegeixes els subtítols en anglès s’obre una escletxa al contínuum espai-temps i t’explota el cap. Per això es va decidir afegir uns subtítols en català per revertir el procés. I per sort la projecció dins de les caves a una temperatura ideal pel nosequè de l’elaboració del cava, va impedir la combustió instantània de tots els feligresos.

A can Recaredo s’hi ha d’anar. No només per extasiar-te amb la delicadesa del producte, sinó per entendre d’una vegada per totes com s’elabora el cava. I a més, en poc temps i a peu! Res de trenets turístics amunt i avall. Es fa el recorregut a peu per les entranyes de la cava i acompanyat per algú de la família que t’ho explica tot de primera mà. També s’ha d’anar al MerCat a menjar crema de nyàmares amb navalla i calamar i si es pot al mateix dia. I per últim, com que ja estem situats a Vilafranca i la Festa Major ens queda lluny, toca anar al Casal a veure els Manel i procurar no enfonsar-li el teatre al gerent, que és bona persona.

Fins aquí la primera lletra del blog, la M.

1 Comment

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *